svendlogogalleri_0-forside

SVEND ’16

SVEND film og kulturdage sætter i år det kulinariske Sydfyn på rollelisten.
I en række ekslusive totaloplevelser, under dette års SVEND uge, kan publikum få stimuleret de kulinariske sanser i forbindelse med filmvisninger.

Mandag den 29.8 i Fremtidsfabrikken på havnen, hvor producent Flemming Helsteds dokumentarudsendelser, sætter fokus på fremtidens fødevareproduktion mellem effektivitet, biodiversitet og klimaudfordringer vil Mikael Hansen, kulinarisk Sydfyn, byde velkommen til lokal årstidbestemt buffet med: Souffle af gedde fra lokale søer på urtecreme, Råmarineret torsk med 3 slags rødbeder og dild, Små Tomattærter med sennep fra Vester Skerninge og lille salat. Andechorizo med sprødt, blødt og grønt fra egnen.
Helstegte små kalvekøller fra Gudme, Små skinkeschnitzler fra Høkildegård, Råstegte kartofler fra Skiftekær. Bønner vinaigrette med æg fra Skovlyst. Syltede rødløg. Råmarineret sensommergrønt. Kold esdragoncreme med rapsolie fra Hellevgård, hvor solen danser som Claus Holm;-)
Oste fra Gundestrup: Røgeost, Fynbo, Svenbo og Maribo med stikkelsbærchutney. Hvid chokoladetærte med brombær fra hegnet. Dertil brød bagt med mel fra Hellevgaard

Tirsdag den 30.8 byder Helga Magnusdottir og Sigurjón Gunnar, velkommen på Pakhusgården i Lundeborg til frisklandede Lundeborg skrubber med nye fynske kartofler, glacerede gulerødder og persillesovs, før visning af filmen “Klumpfisken” i Aktivhuset.

Fredag den 2.9 på Valdemars Slot, er det Kromann og Bernard der, før visning af filmen “Marie Krøyer”, byder på mundvandstrækkende let sommerbuffet: Dampet blåmuslinger i citron og olivenolie, Cremet laksemousse af fennikelrøget laksefilet smagt til med Dijon, Petit fiske frikadelle med hjemmerørt remoulade, Små stegte krydderpølser med ægte BBQ. Let sprængt pousseret unghanebryst med peberrodscreme
og Vesterhavs ost med honningnødder og her til Stenovns bagt brød.

Lørdag den 3.9 sætter SVEND On Location et eksklusivt kulinarisk punktum, når Lars Thude på Vester Skerninge kro genopliver den flotte femretters menu som den oprindeligt blev komponeret på restaurant Mikkelgården i Rungsted til Gabriel Axels Oscar vindende film, “Barbettes gæstebud”: Skildpaddesuppe, Blinis Demidoff, Vagtler i Sarkofag, oste fra Auvergne og Baba og dertil fem nøje udsøgte vine.