Nordisk Ostefestival 2019

NORDISK OSTEFESTIVAL 2019

Kåringen af Nordens bedste ost

En årlig konkurrence hvor den bedste ost fra gårdmejerier kåres og hyldes

De ca. 100 deltagende oste kåres af en kyndigt smagdommerpanel

Nu kan DU også smage de skønne, nordiske oste og finde din egen favorit

Læs mere herunder!

NORDISK OSTEFESTIVAL 2019

En begivenhed ingen osteelskere må gå glip af!

Danmarks største fødevaremarked, der hvert år, den sidste lørdag-søndag i  juni, finder sted i Svendborg, er for 17. gang også ramme for den skandinaviske ostefestival “Nordens oste”, der er en kvalitetskonkurrence imellem produkter fra de efterhånden mange små håndværksejede mejerier.

Formål

Formålet med ”Nordens Ost” er at medvirke til at sætte fokus på disse ostes mangfoldighed af dufte, smag og konsistens samt de håndværksmæssige traditioner, der ligger til grund for fremstillingen, med et håb om, at folk ikke glemmer disse ting og at kvaliteten og håndværket får den plads i dagligvarehandelen som den fortjener!

Danmark og de øvrige nordiske lande har, og har haft, en varieret og mangfoldig kultur indenfor fremstilling af oste. Denne kultur er kommet til udtryk igennem de håndværksmæssige traditioner indenfor ostefremstilling samt naturligvis gennem de enkelte oste.

Vurdering

Vurderingen foretages af et kyndigt og erfarent bedømmelsespanel. Der vil blive bedømt oste indenfor alle typer af oste.

Bedømmelsespanelet er uvildigt og forbrugerorienteret, f.eks. kokke og madskribenter, og skal derfor ikke varetage enkeltstående branchers eller organisationers interesse.

For at kunne deltage er det et ufravigeligt krav, at ostene – uanset type – er fremstillet på håndværksmæssigt vis.

Find dommernes vurdering af Nordisk Ostefestival 2019 samt årets vinderost HER.

Kom og smag ostene fra Nordisk Ostefestival

Er du også vild med ost? Så har du også mulighed for at smage vinderosten og de andre ostefinalister, når Svendborg Midtby byder hjertelig velkommen til Nordens største fødevaremarked lørdag den 29. og søndag den 30. juni.

Find og inviter venner til arrangementet på facebook og køb billetter i vores webshop!

Vinderost 2020 søges!

Tilmeldingen til deltagelse ved Nordisk Ostefestival er nu åben og vi søger gode nordiske, håndværksoste fra gårdmejerier, som kan være buddet på Årets Nordiske Ost 2020. Skal din ost/oste deltaget i den anerkendte konkurrence, så læs mere her og tilmeld dig senest d. 18. juni.

Invitation til deltagelse i Nordisk Ostefestival

og

Tilmelding af ost til Nordisk Ostefestival

Billetter

Kom og smag ostene fra Nordisk Ostefestival 2019

Smagsbillet

Nysgerrig og sulten efter at smage de deltagende oste fra Nordisk Ostefestival 2019? Så har du endnu en gang er mulighed for at smage på de ca. 100 deltagende oste samt årets vinderost.

Læs mere og køb din smagsbillet HER.

Smagsbillet med indgang og lidt ekstra til ganen?

Som noget nyt har vi i år lavet en oste-oplevelsespakke til 185 kr. pr. person. Denne billet inkluderer adgang til fødevaremarkedet og Nordisk Ostefestival, hvor man kan smage på de indleverede oste fra gårdmejerier, en øl eller vand og brødbuffet medfølger og hermed frokosten er klaret!

Man går derpå videre og hygger sig på markedet, for at ende i kaffe/teområdet med sødt fra fynske producenter og en lille én fra Aqua Vitae Sydfyn.

Læs mere og køb din smagsbillet HER.