Foreningen Kulinarisk Sydfyn

Foreningens hjemsted er i Svendborg Kommune.

”Kulinarisk Sydfyn” er en upolitisk forening og skal ikke varetage enkelte branchers, foreningers eller virksomheders kommercielle eller politiske særinteresser.

Foreningens formål er at synliggøre og markedsføre regionale råvarer, producenter og spisesteder, herunder skabe en national bevidsthed om Sydfyn som et kulinarisk område med en kvalitetsbevidst kost- og spisekultur og som et nationalt mødested for ”madfolk” i bred forstand.

 • Smag med holdning

  Fødevaremarkedet i Svendborg Centrum er Danmarks største af sin art, både hvad angår antal udstillere – i år rekordhøjt – og antal besøgende, der skal tælles i tusinder.
  Markedet er fortsat et nationalt marked ”for den gode smag”, men som en nyhed kan vi i år præsentere et antal udenlandske udstillere fra Italien og Tyskland.

 • Nordisk ostefestival

  Fødevaremarkedets mange nysgerrige gæster i alle aldre kan i år yderligere lade sig inspirere af det store udbud af osteproducenter. Flere af disse deltager i den første skandinaviske ostefestival ”Nordens Oste”, der tyvstarter i år som en kvalitetskonkurrence imellem en række unikke osteprodukter.

  Arrangementet afvikles sideløbende med Fødevaremarkedet og konkurrencen afgøres af et internationalt sammensat dommerudvalg med bl.a. flere af Danmarks store anerkendte kokke.

 • KVALITETEN afgør prioriteringerne

  Fødevaremarkedet er en fest for alle sanser og med smagsoplevelser for enhver.
  Uanset udvidelsen af årets Fødevaremarked og et bredere udbud end nogensinde, er det fortsat KVALITETEN, der afgør arrangørernes prioriteringer.